O le Iunaite Setete ma le Iuni a Europa, o loʻo mafaufau e faʻasaina Rusia mai le faʻaogaina o le cryptocurrency, e mafai ona latou manuia?

Faʻatekinisi ma faʻaupuga, e mafai ona faʻalautele faʻasalaga i le fanua o le cryptocurrency, ae i le faʻatinoga, o le "decentralization" ma le leai o se tuaoi o le cryptocurrency o le a faigata ai le vaavaaiga.

Ina ua uma ona le aofia ai nisi o faletupe Rusia mai le faiga saosaoa, ala o faasalalauga mai fafo sii mai punaoa e faapea o Washington o loo mafaufau i se vaega fou e mafai ona sili atu le faatagaina Rusia: cryptocurrency.Ua faia manino e Ukraine talosaga talafeagai i luga o ala o faasalalauga lautele.

314 (7)

O le mea moni, e leʻi faʻatagaina e le malo o Rusia le cryptocurrency.Ae ui i lea, ina ua maeʻa se faasologa o faʻasalaga tau tupe i Europa ma le Iunaite Setete, lea na mafua ai le faʻaititia o le tau o le ruble, o le aofaʻi o fefaʻatauaiga o le cryptocurrency denominated i ruble ua faʻateleina talu ai nei.I le taimi lava e tasi, Iukureini, o le isi itu o le faʻalavelave a Ukrainian, ua faʻaaogaina faʻatasi le cryptocurrency i lenei faʻalavelave.

I le vaaiga a le au suʻesuʻe, e mafai ona faʻatupuina le faʻalauteleina o faʻasalaga i le fanua o le cryptocurrency, ae o le puipuia o fefaʻatauaiga o le cryptocurrency o le a avea ma luitau ma o le a aumaia ai le tulafono faʻasalaga i nofoaga e le o iloa, aua o le mea moni, o le i ai o tupe faʻatekinolosi tumaoti e leai ni tuaoi. ma e tele lava i fafo atu o faiga tau tupe fa'atulafonoina a le malo.

E ui lava o Rusia o loʻo i ai le tele o fefaʻatauaiga i le lalolagi atoa, ae leʻi oʻo i le faʻalavelave, e leʻi faʻatagaina e le malo o Rusia le cryptocurrency ma o loʻo tumau pea se uiga faʻatulafonoina e uiga i le cryptocurrency.E leʻi umi ae leʻi oʻo i le faʻateleina o le tulaga i Iukureini, na faatoa tuʻuina atu e le Matagaluega o Tupe a Rusia se faʻataʻitaʻiga o le tulafono faʻatonutonu o le cryptocurrency.O le ata faataitai o loʻo faʻatumauina le faʻasaina umi a Rusia i luga o le faʻaaogaina o le cryptocurrency e totogi ai oloa ma auaunaga, e mafai ai e tagata nofoia ona teu faʻafaigaluega i cryptocurrency e ala i faʻalapotopotoga laiseneina, ae faʻatapulaaina le aofaʻi o rubles e mafai ona teu faʻafaigaluega i le cryptocurrency.O le ata faataitai e faʻatapulaʻaina ai le laʻuina o cryptocurrencies.

314 (8)

Ae ui i lea, aʻo faʻasaina le cryptocurrency, o loʻo suʻesuʻeina e Rusia le faʻaofiina o tupe faʻatulafonoina a le faletupe tutotonu, le cryptoruble.Sergei glazyev, o se faufautua tau tamaoaiga i le Peresetene Rusia o Vladimir Putin, na fai mai ina ua faasilasilaina le fuafuaga mo le taimi muamua o le faʻaofiina o rubles faʻailoga o le a fesoasoani e aloese mai faʻasalaga i Sisifo.

Ina ua uma ona ofoina atu e Europa ma le Iunaite Setete se faasologa o faasalaga tau tupe faasaga ia Rusia, e pei o le le aofia ai o faletupe tetele a Rusia mai le faiga vave ma le malulu o tupe faaagaga mai fafo a le Faletupe Tutotonu a Rusia i Europa ma le Iunaite Setete, o le ruble na pa'ū 30% faasaga i le US tala i le Aso Gafua, ma le US tala na ausia le maualuga o le 119.25 e faasaga i le ruble.Ona siitia ai lea e le Faletupe Tutotonu o Rusia le fua faatatau o le tului i le 20% O le ruble na toe faʻaleleia teisi i le Aso Lua ina ua uma ona siitia e le tele o faletupe faapisinisi a Rusia le tului tupe teu o le ruble, ma o le tala Amerika ua lipotia nei i le 109,26 faasaga i le ruble i lenei taeao. .

Na valoia muamua e Fxempire o tagatanuu Rusia o le a liliu aloaia i tekinolosi faʻailoga i le faʻalavelave i Ukrainian.I le tulaga o le faʻaititia o le ruble, o le tele o fefaʻatauaiga o le cryptocurrency e fesoʻotaʻi ma le ruble na faʻateleina.

E tusa ai ma faʻamatalaga o le binance, le tele o fefaʻatauaiga o le cryptocurrency i le lalolagi, o le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga o bitcoin i ruble na oso mai ia Fepuari 20 i le 28. E tusa ma le 1792 bitcoins na aʻafia i le ruble / bitcoin fefaʻatauaʻiga, faʻatusatusa i le 522 bitcoins i le iva aso talu ai.E tusa ai ma faʻamaumauga a Kaiko, o se kamupani suʻesuʻega faʻamaufaʻailoga i Paris, i le aso 1 o Mati, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻalavelave i Iukureini ma le tulitatao o Europa ma Amerika faʻasalaga, o le aofaʻi o fefaʻatauaiga o bitcoin denominated i rubles ua faʻateleina i le iva. masina maualuga e lata i le 1.5 piliona rubles i le 24 itula talu ai.I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o fefaʻatauaiga o le bitcoin ua faʻaalia i le Ukrainian hryvna ua faʻateleina foi.

Faʻateleina e le faʻateleina o le manaʻoga, o le tau fefaʻatauaʻiga lata mai a bitcoin i le maketi a Amerika e $43895, e tusa ma le 15% talu mai le taeao o le Aso Gafua, e tusa ai ma le coindesk.O le toe faʻaleleia o lenei vaiaso na faʻamalieina ai le paʻu talu mai Fepuari.Na siitia foi tau o le tele o isi cryptocurrencies.Na siitia Eteru i le 8.1% i lenei vaiaso, XRP na siitia i le 4.9%, avalanche na siitia i le 9.7% ma Cardano na siitia i le 7%.

E pei o le isi itu o le faʻalavelave a Rusia i Iukureini, na talia atoatoa e Iukureini le cryptocurrency i lenei faʻalavelave.

I le tausaga aʻo lumanaʻi le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le tupe fiat a Iukureini, le hryvna, na paʻu i le sili atu i le 4% e faasaga i le tala Amerika, aʻo fai mai le Minisita o Tupe a Ukrainian Sergei samarchenko e faʻapea, ina ia mafai ona faatumauina le mautu o fesuiaiga, na faʻaaogaina e le Faletupe Tutotonu o Ukraine le US. $1.5 piliona i tupe fa'aagaaga mai fafo, ae na'o le mafai lava ona fa'amautu o le hryvna o le a le fa'aauau pea ona pa'u.I lenei tulaga, i le aso 17 o Fepuari, na faʻasalalau aloaia ai e Iukureini le faʻatagaina o tupe faʻapitoa e pei o bitcoin.Mykhailo federov, Sui Palemia ma le Minisita o suiga numera o Iukureini, fai mai i luga o le twitter e faapea o le gaioiga o le a faaitiitia ai le tulaga lamatia o faiga piʻopiʻo ma taofia ai le taufaasese i luga o suiga o le cryptocurrency.

E tusa ai ma se Lipoti Suesuega 2021 e le kamupani faufautua maketi chainalysis, Ukraine tulaga lona fa i le numera ma le taua o fefaʻatauaiga cryptocurrency i le lalolagi, lona lua i Vietnam, Initia ma Pakistan.

Mulimuli ane, ina ua maeʻa le faʻateleina o le faʻalavelave i Iukureini, na sili atu ona lauiloa le cryptocurrency.Ona o le faʻatinoina o le tele o faiga a le pulega a Ukrainian, e aofia ai le faʻasaina o le talaina o tupe mai fafo ma faʻatapulaʻaina le aofaʻi o le talaina o tinoitupe (100000 hryvnas i le aso), o le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga o le fesuiaiga o tupe a Ukrainian ua vave ona tupu i se taimi lata mai. lumanai.

O le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga a Kuna, le tele o fefaʻatauaʻiga cryptocurrency a Iukureini, na siitia i le 200% i le $ 4.8 miliona i le aso 25 o Fepuari, o le maualuga o le tasi aso o fefaʻatauaiga o fefaʻatauaiga talu mai ia Me 2021. I le 30 aso talu ai, o le aofaʻi o fefaʻatauaiga a Kuna i aso taʻitasi sa i le va o le $ 1.5. miliona ma le $2 miliona."O le toʻatele o tagata e leai se filifiliga ae naʻo le cryptocurrency," o le tala lea a le na faavaeina Kuna Chobanian i luga o ala o faasalalauga lautele

I le taimi lava e tasi, ona o le faʻateleina o le manaʻoga mo cryptocurrency i Iukureini, e tatau i tagata ona totogi se tau maualuga mo le faʻatau bitcoin.I luga o le fesuiaiga o tupe Kuna, o le tau o se bitcoin fefaʻatauaʻi ma grifner e tusa ma le $ 46955 ma le $ 47300 i luga o tupe.O le taeao nei, o le tau maketi o bitcoin e tusa ma le $38947.6.

E le gata o Ukrainians masani, o le blockchain analysis kamupani elliptic na fai mai o le malo o Iukureini na valaau muamua i tagata e foai bitcoin ma isi cryptocurrencies e lagolago ai i latou i luga o faasalalauga faaagafesootai, ma faamatuu atu tuatusi atotupe numera o bitcoin, Ethereum ma isi faailoga.E oʻo mai i le Aso Sa, o le tuatusi atotupe na maua le $ 10.2 miliona i foaʻi tau tupe, lea e tusa ma le $ 1.86 miliona na maua mai le faʻatau atu o le NFT.

E foliga mai ua matauina e Europa ma Amerika lenei mea.Na taʻua e le aufaasālalau mai fafo se ofisa o le malo o Amerika e faapea o le pulega a Biden o loʻo i ai i le amataga o le faʻalauteleina o faʻasalaga faasaga ia Rusia i le tulaga o le cryptocurrency.Fai mai le ofisa o faasalaga i luga o le fanua cryptocurrency Rusia e tatau ona faia i se auala e le faaleagaina ai le maketi cryptocurrency lautele, lea e ono atili ai ona faigata le faatinoina o faasalaga.

I le Aso Sa, fai mai mikheilo fedrov i luga o le twitter na ia fesili "o fefaʻatauaʻiga tetele uma e poloka ai tuatusi o tagata Rusia".E le gata na ia valaʻau mo le faʻamaisaina o tuatusi faʻailoga e fesoʻotaʻi ma le au faipule a Rusia ma Belarusian, ae faʻapea foʻi ma tuatusi o tagata masani.

E ui lava e leʻi faʻatagaina le faʻatagaina o le cryptocurrency, o Marlon Pinto, o le ulu o suʻesuʻega i Lonetona e faʻavae i le kamupani faufautua lamatia i se isi aso, na fai mai o le cryptocurrency e sili atu le maualuga o le faiga tau tupe a Rusia nai lo le tele o isi atunuu ona o le le talitonuina o le faletupe a Rusia.E tusa ai ma faʻamatalaga a le Iunivesite o Cambridge ia Aukuso 2021, o Rusia o le lona tolu o le tele o atunuu eliina bitcoin i le lalolagi, ma le 12% o le cryptocurrency i le maketi o le cryptocurrency lalolagi.O se lipoti a le malo o Rusia o loʻo faʻatatauina e faʻaaogaina e Rusia le cryptocurrency mo fefaʻatauaiga e tusa ma le US $ 5 piliona i tausaga taʻitasi.O tagatanuu Rusia e sili atu i le 12 miliona pusa tupe o loʻo teuina ai aseta, ma le aofaʻi atoa o le 2 miliona rubles, e tutusa ma le US $ 23.9 piliona.

I le va'aiga a le au su'esu'e, o se fa'aosofiaga talafeagai mo fa'asalaga e fa'atatau i le cryptocurrency e mafai ona fa'aogaina le cryptocurrency e fa'afefe ai isi fa'asalaga fa'asaga i faletupe fa'aleaganu'u ma faiga fa'atupe.

I le avea o Iran ma faʻataʻitaʻiga, fai mai elliptic ua leva ona feagai Iran ma faʻasalaga ogaoga mai le Iunaite Setete e faʻatapulaʻaina lona avanoa i maketi tau tupe a le lalolagi.Ae ui i lea, na faʻaaoga lelei e Iran le mining cryptocurrency e aloese ai mai faʻasalaga.E pei o Rusia, o Iran foi o se gaosiga tele o suauu, e mafai ai ona fesuiai le cryptocurrency mo le suauu mo le mining bitcoin ma faʻaoga le faʻatau tupe e faʻatau ai oloa mai fafo.O le mea lea e mafai ai e Iran ona aloese mai le aʻafiaga o faʻasalaga i faʻalapotopotoga tau tupe a Iran.

O se lipoti talu ai a le US Treasury na lapatai mai ai e faapea o le cryptocurrency e mafai ai ona tulituliloa faasalaga e taofi ma fesiitai tupe i fafo atu o faiga masani tau tupe, lea e ono "faaleagaina ai le malosi o faasalaga a le US".

Mo lenei faʻamoemoega o faʻasalaga, e talitonu le aufaipisinisi totonu e mafai ona fai i aʻoaʻoga ma tekinolosi.

"Faʻatekinisi, fefaʻatauaʻiga ua faʻaleleia atili a latou atinaʻe i nai tausaga ua tuanaʻi, o lea o le a mafai ai ona latou faʻamalosia nei faʻasalaga pe a manaʻomia," o le tala lea a Jack McDonald, Pule Sili o polysign, o se kamupani e tuʻuina atu polokalama faʻapipiʻi mo fefaʻatauaʻiga cryptocurrency.

314 (9)

Na taʻua foi e Michael Rinko, paaga faʻapisinisi a Ascendex, afai e faʻaaogaina e le malo o Rusia le bitcoin e pulea ai ana faletupe tutotonu, o le a faigofie le toe iloiloga o le malo o Rusia.Ona o le faʻasalalauga o le bitcoin, e mafai e soʻo se tasi ona vaʻavaʻai i tupe uma e alu i totonu ma fafo i totonu o faletupe e umia e le faletupe tutotonu."I lena taimi, o le a faʻamalosia e Europa ma le Iunaite Setete le tele o fefaʻatauaʻiga e pei o le coinbase, FTX ma le puipuiga o tupe siliva i tuatusi uliuli e fesoʻotaʻi ma Rusia, ina ia leai se isi fefaʻatauaʻiga tetele e naunau e fegalegaleai ma tala talafeagai mai Rusia, lea e mafai. i ai le aafiaga o le aisa bitcoin po o isi cryptocurrencies e fesootai ma tala Rusia.

Ae ui i lea, na faailoa mai elliptic o le a faigata ona tuʻuina atu faʻasalaga i luga o le cryptocurrency, aua e ui lava ona o le galulue faatasi i le va o fefaʻatauaʻiga tetele ma faʻatonu, e mafai e le au faʻatonu ona manaʻomia le tele o fefaʻatauaʻiga e tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i tagata faʻatau ma fefaʻatauaʻiga masalosalo, o le tupulaga sili ona lauiloa. -o fefaʻatauaʻiga a tupulaga i le maketi o le cryptocurrency e faʻasalalau E leai ni tuaoi, o lea e faigata ai ona faʻatulafonoina.

E le gata i lea, o le uluaʻi faʻamoemoega o le "decentralization" o le cryptocurrency e mafai foi ona le naunau e galulue faʻatasi ma tulafono faatonutonu.Ina ua maeʻa ona auina atu e le Sui Palemia o Iukureini se talosaga i le vaiaso talu ai, na tali atu le failauga o le yuanan.com i le aufaasālalau e faapea o le a le "faateʻaina faʻatasi tala a le faitau miliona o tagata faʻaoga le sala" ona o le a "feteʻenaʻi ma mafuaʻaga o loʻo i ai. o le cryptocurrency”.

E tusa ai ma se faʻamatalaga i le New York Times, "Ina ua uma le mea na tupu i Crimea i le 2014, na faʻasaina e le Iunaite Setete tagata Amerika mai le faia o pisinisi ma faletupe a Rusia, suauʻu ma kesi atiaʻe ma isi kamupani, lea na faʻatautaia ai se osofaʻiga vave ma tele i le tamaoaiga o Rusia.E fa'atatau e le au fai pisinisi o fa'asalaga e faia e atunu'u i sisifo o le a fa'aalu ai e Rusia le $50 piliona i le tausaga.Talu mai lena taimi, e ui i lea, o le maketi o le lalolagi mo cryptocurrencies ma isi aseta numera ua faʻaitiitia O le pa o tala leaga mo le faʻasalaga faʻasalaga ma tala lelei mo Rusia ".


Taimi meli: Mati-14-2022