O le "faʻatasi" i le va o US stocks ma bitcoin o loʻo faʻatupulaia

I le aso 24 o Fepuari i Beijing, na faasilasila aloaia ai e le Peresetene Rusia o Vladimir Putin o le a ia faia "galuega faamiliteli" i Donbas, Ukraine.Mulimuli ane, na faasilasila mai e le Peresetene Ukrainian Vladimir Zelensky e faapea ua ulufale le atunuu i se setete o taua.

E pei o le taimi o lomitusi, o le tau o le auro na tu i le $ 1940, ae o le bitcoin na pa'ū toetoe lava 9% i 24 itula, ua lipotia nei i le $ 34891, Nasdaq 100 index futures pa'u toetoe lava 3%, ma S & P 500 index futures ma Dow Jones index futures. pa'ū sili atu nai lo le 2%.

Faatasi ai ma le faʻateleina o feteʻenaʻiga geopolitical, na amata ona tali atu maketi tau tupe a le lalolagi.Na faʻateleina tau o auro, faʻasolo atu faʻatauga a Amerika, ma bitcoin, ua taʻua o le "auro numera", na le mafai ona savali ese mai se tulaga tutoʻatasi.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le matagi, talu mai le amataga o le 2022, bitcoin ua faʻatulagaina le tulaga mulimuli i le faʻatinoina o aseta tetele o le lalolagi e 21,98%.I le 2021, lea faatoa maeʻa, bitcoin tulaga muamua i vaega tetele o aseta ma le maualuga maualuga o le 57.8%.

O sea eseesega tele e faaosofia ai le mafaufau, ma o lenei pepa o le a suʻesuʻeina se mataupu autu mai vaega e tolu o mea faʻapitoa, faʻaiuga ma mafuaʻaga: e mafai ea bitcoin ma se tau maketi o loʻo iai nei e tusa ma le $ 700 piliona o loʻo faʻatatauina pea o se "meafaitino saogalemu"?

Talu mai le afa lona lua o le 2021, o le gauai atu o le maketi o tupe faavae o le lalolagi ua taulai atu i le pao o le siʻitia o le tului a le Fed.O le taimi nei o le faʻateleina o le feeseeseaiga i le va o Rusia ma Iukureini ua avea ma se isi swan uliuli, e aʻafia ai le tulaga o ituaiga uma o aseta o le lalolagi.

Muamua o le auro.Talu mai le faʻafefeteina o le feeseeseaiga i le va o Rusia ma Iukureini i le aso 11 o Fepuari, ua avea le auro ma vaega sili ona mataʻutia o aseta i se taimi lata mai.I le tatalaina o le maketi a Asia i le aso 21 o Fepuari, na oso ai le auro i se taimi puupuu ma malepe i le US $1900 ina ua mavae le valu masina.I le tausaga e oo mai i le taimi nei, ua oʻo i le 4.39% le faʻailoga auro a Comex.

314 (10)

E oo mai i le taimi nei, COMEX auro upusii ua lelei mo le tolu vaiaso sosoo.O le tele o fa'alapotopotoga su'esu'e fa'afaigaluega e talitonu o le mafua'aga e mafua ona o le fa'amoemoe o le si'itia o tului ma i'uga o suiga i fa'avae tau tamaoaiga.I le taimi lava e tasi, faatasi ai ma le siʻitia lata mai o tulaga lamatia geopolitical, o le uiga o le "risk aversion" o auro e iloga.I lalo o lenei faʻamoemoe, Goldman Sachs faʻamoemoe e oʻo atu i le faaiuga o le 2022, o le umiaina o auro ETF o le a siitia i le 300 tone i le tausaga.I le taimi nei, Goldman Sachs talitonu o le tau o auro o le a $2150 / aunese i le 12 masina.

Se'i tatou va'ai ile NASDAQ.I le avea ai ma se tasi o fa'asinomaga tetele e tolu o fa'atauga a le US, e aofia ai fo'i le tele o fa'atauga fa'atekonolosi.O lona faʻatinoga i le 2022 e leaga.

I le aso 22 o Novema, 2021, na tapunia ai le NASDAQ index i luga aʻe o le 16000 faʻailoga mo le taimi muamua i lona talafaasolopito, faʻamauina se faʻamaumauga maualuga.Talu mai lena taimi, o le NASDAQ index na amata ona solomuli malosi.E oʻo mai i le tapunia o Fepuari 23, o le NASDAQ index na paʻu i le 2.57% i le 13037.49 points, o se maualalo fou talu mai Me i le tausaga talu ai.A fa'atusatusa i le fa'amaumauga na tu'uina ia Novema, ua pa'u i lalo i le toeitiiti 18.75%.

314 (11)

Mulimuli ane, seʻi o tatou vaʻai i bitcoin.E oʻo mai i le taimi nei, o le upusii lata mai o le bitcoin o loʻo siomia i matou $ 37000.Talu mai le faʻamaumauga maualuga o le US $ 69000 na faʻatulagaina ia Novema 10, 2021, bitcoin ua solomuli e sili atu i le 45%.I le taimi o le paʻu malosi i le aso 24 o Ianuari, 2022, na paʻu ai le bitcoin i le maualalo o matou $32914, ona tatalaina lea o fefaʻatauaiga i autafa.

314 (12)

Talu mai le tausaga fou, bitcoin ua toe maua puupuu le $ 40000 faailoga i Fepuari 16, ae faatasi ai ma le faateleina o le feteenaiga i le va o Rusia ma Iukureini, bitcoin ua tapunia mo le tolu vaiaso sosoo.I le tausaga e oo mai i le taimi nei, o tau bitcoin ua pa'ū i le 21.98%.

Talu mai lona fanau mai i le 2008 i le faʻafitauli tau tupe, o le bitcoin ua faasolosolo malie ona taʻua o le "digital gold" ona o loʻo i ai foi ni uiga.Muamua, o le aofaiga atoa e tumau.Bitcoin faʻaaogaina tekinolosi poloka poloka ma faʻamalamalamaga algorithm e faʻamautu ai lona aofaʻi atoa i le 21 miliona.Afai o le utiuti o auro e sau mai le fisiki, o le utiuti o le bitcoin e sau mai le matematika.

I le taimi lava e tasi, pe a faʻatusatusa i le auro faʻaletino, bitcoin e faigofie ona teuina ma feaveaʻi (e masani lava o se manoa o numera), ma e manatu foi e sili atu nai lo auro i nisi itu.E pei lava o le auro ua faasolosolo malie ona avea ma faailoga o le tamaoaiga mai uamea taua talu ona ulufale atu i le sosaiete o tagata, o le maualuga o le tau o le bitcoin e ogatasi ma le sailiga a tagata o le tamaoaiga, e toatele tagata e taʻua o le "digital gold".

“O mea tuai ua manuia, taimi faigata auro.”O le malamalama lea o tagata Saina i faailoga o le tamaoaiga i vaega eseese.I le afa muamua o le 2019, na fetaui ma le amataga o le taua o fefaʻatauaʻiga a Sino US.Bitcoin na sau mai le maketi urosa ma siitia mai le $3000 i le $10000.O le tulaga o maketi i lalo o lenei faʻafitauli faʻafanua faʻasalalau atili ai le igoa bitcoin "digital gold".

Ae ui i lea, i tausaga talu ai nei, e ui lava o le tau o le bitcoin o loʻo faʻatupulaʻia i suiga tetele, ma o lona tau maketi na sili atu i le US $ 1 trillion i le 2021, e oʻo atu i le tasi vaesefulu o le tau maketi o auro (faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai le aofaʻi o le tau maketi o auro eliina. e oʻo atu i le 2021 e tusa ma le US $ 10 miliona), o le fesoʻotaʻiga i le va o lona tau faʻatinoga ma le faʻatinoga o auro ua faʻavaivaia, ma o loʻo i ai faʻailoga manino o le tosoina o le matau.

E tusa ai ma le siata faʻamatalaga o coinmetrics, o le tulaga o le bitcoin ma le auro sa i ai se fesoʻotaʻiga faʻapitoa i le afa muamua o le 2020, ma o le faʻamaopoopo na oʻo i le 0.56, ae e oʻo atu i le 2022, o le fesoʻotaʻiga i le va o le bitcoin ma le tau auro ua liliu le lelei.

314 (13)

I se isi itu, o le fesoʻotaʻiga i le va o le bitcoin ma le US stock index o loʻo faʻatupulaia ma maualuga.

E tusa ai ma faʻamaumauga o siata o coinmetrics, o le faʻasologa faʻatasi i le va o le bitcoin ma le S & P 500, o se tasi o faʻamaumauga autu e tolu o US stocks, ua oʻo atu i le 0.49, latalata i le tau maualuga muamua o le 0.54.O le maualuga o le tau, o le malosi o le fesoʻotaʻiga i le va o bitcoin ma S & P 500. E ogatusa lea ma faʻamatalaga a Bloomberg.I le amataga o Fepuari 2022, o faʻamaumauga a Bloomberg na faʻaalia ai o le faʻamaopoopoina i le va o le cryptocurrency ma le Nasdaq na oʻo i le 0.73.

314 (14)

Mai le vaʻaiga o maketi maketi, o le fesoʻotaʻiga i le va o bitcoin ma US faʻatau o loʻo faʻateleina foi.O le tulaʻi mai ma le pa'ū o bitcoin ma tekonolosi faʻatau mo le tele o taimi i le tolu masina talu ai, ma e oʻo lava mai le paʻu o le US stocks ia Mati 2020 i le paʻu o le US stocks ia Ianuari 2022, o le maketi cryptocurrency e leʻi sau mai se maketi tutoʻatasi, ae o loʻo faʻaalia ai le tulaga o le siʻitia ma le paʻu i nisi o oloa tekonolosi.

E oʻo mai i le 2022, o le faʻauluuluga tonu lea o faʻaputuga tekonolosi "faamng" e latalata i le paʻu o le bitcoin.O le aoina o le ono a Amerika sauai tekinolosi ua pa'ū i le 15.63% tausaga e oʻo mai i le taimi nei, faʻavasegaina le pito i tua i le faʻatinoga o aseta tetele o le lalolagi.

Faʻatasi ma le asu o le taua, ina ua maeʻa le amataga o le taua a Rusia i Iukureini i le aoauli o le 24th, na paʻu faʻatasi ai aseta lamatia o le lalolagi, o faʻatauga a le US ma le cryptocurrency e leʻi faʻasaoina, ae o le tau o le auro ma le suauu na amata ona oso, ma o le maketi tau tupe a le lalolagi sa pulea e le "asu o taua".

O le mea lea, mai le tulaga o maketi o loʻo i ai nei, o le bitcoin e sili atu ona pei o se aseta lamatia nai lo se "meafaitino saogalemu".

Bitcoin tu'ufa'atasia i totonu o faiga fa'aletupe masani

Ina ua mamanuina bitcoin e Nakamoto, o lona tulaga na suia i le tele o taimi.I le 2008, na lomia ai e le tagata lilo e igoa ia "Nakamoto cong" se pepa i le igoa o le bitcoin, ma faʻaalia ai se faiga faʻaeletoroni e faʻaogaina i luga ole laiga.Mai le igoa, e mafai ona iloa o lona tulaga muamua o se tupe numera ma galuega totogi.Ae ui i lea, e oʻo mai i le 2022, naʻo El Salvador, o se tamai atunuʻu Amerika Tutotonu, na faʻatinoina aloaia le faʻataʻitaʻiga o lana galuega totogi.

I le faaopoopo atu i le galuega totogi, o se tasi o mafuaʻaga autu na faia ai e Nakamoto bitcoin o le taumafai lea e faʻasaʻo le tulaga o loʻo i ai nei o le lolomiina e le faʻatapulaaina o tupe i le faiga faʻaonapo nei o tupe, o lea na ia faia ai bitcoin ma se aofaʻiga tumau, lea e taʻitaʻia ai foi i se isi. faʻatulagaina o bitcoin o se "anti inflation asset".

I lalo o le aʻafiaga o le faʻamaʻi o le lalolagi i le 2020, na filifili le Federal Reserve e laveaʻi le maketi i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, amata "QE le faʻatapulaʻaina" ma tuʻuina atu se $ 4 trillion faaopoopo i le tausaga.Tupe Amerika tetele ma le tele o tupe faʻaalu e teu faʻafaigaluega i faʻatauga ma bitcoin.O tupe tetele uma, e aofia ai kamupani faʻatekonolosi, faʻalapotopotoga faʻapisinisi, tupe puipui, faletupe tumaoti ma e oʻo lava i ofisa o aiga, na filifili e "palota ma o latou vae", I totonu o le maketi faʻailoga.

O le iʻuga o lenei mea o le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tau o le bitcoin.Ia Fepuari 2021, na faʻatau ai e Tesla le bitcoin mo le $ 1.5 piliona.O le tau o le bitcoin na siitia i le sili atu i le $ 10000 i le aso ma oʻo atu i le tau maualuga o le $ 65000 i le 2021. E oʻo mai i le taimi nei, wechat, o se kamupani lisi US, ua faʻaputuina sili atu nai lo le 100000 bitcoins ma tulaga faʻavae lanu efuefu sili atu nai lo 640000 bitcoins.

I se isi faaupuga, o le bitcoin whale, o loʻo taʻitaʻia e le laumua tele o Wall Street i le Iunaite Setete, ua avea ma malosiaga autu e taʻitaʻia ai le maketi, o lea ua avea ai le tulaga o tupe tetele ma le matagi o le maketi faʻailoga.

Ia Aperila 2021, coinbase, o le tele o faʻamatalaga faʻamatalaga i le Iunaite Setete, na lisiina, ma o tupe tetele e mafai ona maua le tausisia.I le aso 18 o Oketopa, o le a faʻatagaina e le SEC ProShares e faʻalauiloa se ETF bitcoin futures.O le faʻaalia o le aufaipisinisi a Amerika i bitcoin o le a toe faʻalauteleina ma o meafaigaluega o le a sili atu ona atoatoa.

I le taimi lava e tasi, na amata foi ona faia e le US Congress le faʻasalalauga i luga o le cryptocurrency, ma o le suʻesuʻega i ona uiga ma taʻiala faʻatonutonu na atili loloto ma loloto, ma bitcoin leiloa lona uluai mealilo.

Bitcoin ua faasolosolo malie ona faʻaulufaleina i se isi aseta lamatia nai lo le suitulaga mo auro i le faagasologa o le faʻaauau pea ona popole i tupe tetele ma talia e le maketi masani.

O le mea lea, talu mai le faaiuga o le 2021, ua faatelevaveina e le Federal Reserve le saoasaoa o le siʻitia o tului ma manaʻo e taofi le faʻagasologa o le "faʻasaʻoloto tele o vai mai le US dollar".O le gaosiga o faʻamaufaʻailoga a Amerika ua faʻateleina vave, ae o US stocks ma bitcoin ua ulufale atu i se maketi urosa faʻapitoa.

I le faaiuga, o le tulaga muamua o le taua a Rusia Iukureini o loʻo faʻamaonia ai le tulaga lamatia o aseta o loʻo iai nei bitcoin.Mai le suiga o le tulaga o le bitcoin i tausaga talu ai nei, e le o toe aloaia le bitcoin o se "meafaitino saogalemu" poʻo le "auro numera".


Taimi meli: Mati-14-2022