O kamupani malosi o loʻo lisiina atu o loʻo ulufale faʻamalosi bitcoin mining, lea e maua ai le lelei o le tau o le eletise.

E tusa ai ma le Bloomberg, o kamupani malosi e pei o Beowulf Mining, CleanSpark, Stronghold Digital Mining ma IrisEnergy o loʻo avea ma malosiaga autu i totonu o le cryptocurrency mining industry.Aʻo faʻaauau pea ona faʻapipiʻiina le avanoa o tupe mama a le bitcoin mining industry, o kamupani malosi e le manaʻomia ona popole i le sapalai eletise ua maua se faʻatusatusaga faʻatusatusa i luga o latou tagata tauva.

4

I le taimi muamua, o le tupe mama o le maina o pisinisi malosi e maualuga atu i le 90%.Fai mai le au suʻesuʻe talu ai o le tau o le bitcoin ua 40% maualalo ifo nai lo le talafaasolopito maualuga ia Novema i le tausaga talu ai, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o tau o le malosi na mafua mai i feeseeseaiga i le va o Rusia ma Iukureini, o le tupe mama o le mining bitcoin ua pa'ū mai le 90% i le tusa. 70%.Faatasi ai ma le afa o le bitcoin mining taui i lalo ifo o le tolu tausaga, e faʻamoemoeina o le tupe mama o le a sili atu i lalo o le mamafa.

Beowulf Mining, o se kamupani malosi na fausia se nofoaga autu mo le Marathon Digital i le 2020, o se tasi o vaega muamua o le malosi e maua ai le bitcoin mining e aoga.E tusa ai ma le tulafono faatonutonu pepa a Tera Wulf, o se cryptocurrency lala o Beowulf mining, o le gafatia eliina a le kamupani e faamoemoe e oo atu i le 800 MW i le 2025, e tusa ma le 10% o le aofaʻi o le mana faakomepiuta o loʻo iai nei bitcoin network.

Gregory Beard, Pule Sili o Stronghold, o se isi kamupani malosi, na faailoa mai e ui lava e mafai e pisinisi maina ona maua se polofiti tele i le 5 sene i le kilowatt, o kamupani malosi e iai le malosiaga tuusaʻo ma aseta eletise e masani ona fiafia i le maualalo o tau o le maina.

Fai mai Gregory Beard, afai e te faʻatau le malosi mai le au gaosi oloa ona totogi ai lea o le aufaipisinisi lona tolu e pulea le nofoaga autu o faʻamaumauga, o le a maualalo lau tupe maua nai lo na kamupani e iai le malosi.

5

Kamupani malosi e sili atu le naunau e faʻatau bitcoin

E masani ona totogi e kamupani bitcoin mining masani nofoaga talimalo e faʻatutu ai a latou lava nofoaga autu o faʻamaumauga ma talimalo, faʻaogaina ma tausia a latou lava masini eli.Peita’i, talu ai ona o le fa’asa atoa o le la’uina e Saina ua o’o mai ai le faitau piliona o tala o le tamaoaiga e le’i mafaufauina i kamupani eli mai Amerika, ua fa’aauau ai fo’i le si’itia o le tau o lea ituaiga auaunaga.

E ui lava o kamupani malosi o loʻo ulufale faʻamalosi i totonu o pisinisi faʻatau, i totonu o le Iunaite Setete, o kamupani mining na teu faʻafaigaluegaina i le bitcoin mining muamua, e pei o Marathon Digital ma Riot Blockchain, o loʻo pulea pea i tulaga o le malosi faʻakomepiuta.Ae ui i lea, o kamupani malosi ua liua i kamupani bitcoin mining e iai se isi avanoa i luga o kamupani faʻatau masani, o lona uiga, latou te sili atu le naunau e faʻatau atu a latou bitcoins eli nai lo le taofia mo se taimi umi e pei o nisi o tagata e fiafia i le cryptocurrency.

Faatasi ai ma le paʻu talu ai nei i tau bitcoin, o kamupani faʻatauga masani e pei o le Marathon Digital o loʻo vaʻavaʻai e lagolago a latou pepa paleni ma liliu atu i faʻamaufaʻailoga ma maketi tupe faavae e faʻaputu ai tupe.I se faʻatusatusaga, na faʻaalia e Matthew Schultz, le taʻitaʻifono sili o CleanSpark, e leʻi faʻatau atu e CleanSpark se faʻatau tutusa talu mai Novema o le tausaga talu ai ona o le kamupani na faʻatau atu bitcoin e lagolago ai ana gaioiga.

Fai mai Matthew Schultz: o mea matou te faʻatau atu e le o se vaega o le kamupani, ae o se vaega itiiti o le bitcoin matou te eli i fafo.E tusa ai ma le tau o loʻo i ai nei, o le eliina o se bitcoin i totonu o fale a le matou kamupani e tau e tusa ma le $ 4500, o le 90% o tupe mama.E mafai ona ou faʻatau atu bitcoin ma faʻaoga bitcoin e totogi ai aʻu fale, faʻagaioiga, tagata faigaluega ma tau e aunoa ma le faʻaitiitia o loʻu tutusa.


Taimi meli: Apr-01-2022