O le a le mea e tupu pe a uma le maina ma le tautoga tetee?

Faatasi ai ma le faʻaauauina o le atinaʻeina o le defi, o le pisinisi o le faʻatautoga eli ua faʻateleina ma sili atu ona matua.I le taimi nei, o le tele o atotupe ma fefaʻatauaʻiga ua amata ona tuʻuina atu i tagata faʻaoga ni auaunaga faʻamaonia faʻamaonia.O lenei fuataga o atotupe ma fefaʻatauaʻiga e mafai ona faʻapea e matua faʻaitiitia ai le tulaga faʻapitoa mo le aufaipisinisi masani e auai i le faʻatauina o faʻatauga.Afai e te manaʻo e auai i le faʻatauina o faʻatauga, e tatau ona e gauai atu i le lamatiaga o le fesuisuiai o tau o faʻamaoniga, faʻatau oloa ma faʻailoga.O le tele o le aufaipisinisi latou te le iloa le mea o le a tupu pe a maeʻa le faʻamauina o tautoga pe a maeʻa ona auai i le faʻatauga o le mining?Sei o tatou ave oe i se tusiga e malamalama ai i le mea o le a tupu pe a maeʻa le faʻatauga eli?

i

O le a le mea e tupu pe a uma ona eli?

O le tamaoaiga o le tautoga o se ituaiga o mining i le mea moni, ae e ese mai le mea e masani ona tatou taʻua bitcoin mining ma Ethereum mining.

Bitcoin, Wright coin, Ethereum, BCH ma isi tupe fa'akomepiuta o tupe fa'akomepiuta e fa'avae i luga o fa'amaoniga o galuega (POW).O le mea lea, i lalo o lenei masini, o le gaosiga o tupe fou o le malosi faʻatauva, o lea e iai masini mining eseese.I le taimi nei, o le masini eli sili ona lauiloa ma le maualuga o le maketi o le bitcontinent's mining machine.

A tatou mananao e auai i le eliina o nei tupe faafuainumera, e masani lava ona tatou o atu i le maketi e faatau ai masini eli, ona sue lea o a tatou lava potu komepiuta pe tuu atu masini eli i mina tetele mo le faagaoioiga.O tupe na eli e le eli i aso uma, e le aofia ai le eletise ma tupe faʻaalu, o le tupe maua.
"Stacking" o se isi auala eliina.O lenei auala eliina e masani ona faʻaaogaina mo tupe numera e faʻavae i luga o faʻamaoniga o tului (POS) ma faʻamaoniga sui o tului (dpos).

I lenei auala eliina, o nodes i le poloka poloka e le manaʻomia tele le mana faʻapipiʻi, ae naʻo le manaʻomia e faʻamaonia se numera o faʻailoga.A uma ona tamoe mo se vaitaimi, e mafai ona maua se tupe fou, ma o le tupe fou e maua mai o le tupe maua lea e ala i le tautoga.

E tutusa lea ma lena e mafai ona tatou maua se tului i tausaga uma pe a tatou teuina a tatou tupe i le faletupe.A maeʻa le faʻatauga o le mining, o lenei vaega o le tupe faʻamaonia e leai se mea e fai ma oe.O aseta e patino i le tagata fai tautoga, o lona uiga, o le kamupani a le isi itu.

j

Fa'avae o le fa'atautoga eliina

O le mea ua ta'ua o le defi pledge mining o le mea moni o le faiga o le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaonia o le faʻamaonia ma se isi polokalame mo tagata faʻaoga e maina cryptocurrency.E tusa lava pe faʻapitoa pe faʻapitoa, e mafai e tagata faʻaoga ona teu faʻafaigaluega a latou lava aseta, ma e leai se manaʻoga e faʻatuina se node.O fefa'ataua'iga uma e mafai ona fa'atautaia le fa'amaoniga na'o latou, o lea e mana'omia e le tagata fa'atauto le tu'uina atu o aseta.O ia poloka poloka e faigata foi ona osofaia.

O le tele o faʻailoga faʻailoga e maua ai tupe e ala i le tuʻuina atu i tagata faʻaoga se faʻailoga e taofi.O lenei natura pipii e mafai ona taofia le fesiitaiga o tupe, ae o le tele o faʻailoga faʻatau e faʻatau e mafai foi ona oʻo atu ai i tau maualuga.

O tupe maua a le Defi maina e masani ona maua ai le mautu e ala i le totogiina o le tului i le tagata e umia e ala i faailoga.E masani lava, o loʻo i ai sina eseesega i le fua faʻatatau ona o le eseesega o tagata faʻatautaia tulaga.

Defi liquidity mining e fa'atatau i le faiga o le fa'atupuina maualuga o tupe fa'aopoopo fa'aopoopo e ala i le fa'ataga po'o le fa'aunegatupe o aseta fa'ailoga.I le taimi nei, ua sili atu ona lauiloa i tagata lautele.

I se faapuupuuga, e taofia pe lokaina e se tagata e tuʻuina atu tupe ana aseta faʻapipiʻi i totonu o se vaitaele e faʻavae i luga o konekarate atamai.O nei fa'aosofiaga e mafai ona avea ma pasene o tau fefa'ataua'iga po'o tului a le tagata fa'ameaalofa po'o fa'ailoga tau pulega.

k

O lo'o i luga o le anotusi o lenei mataupu.O lea ou te fia ta'u atu ia te oe e uiga i tulaga lamatia o le eliina o tautoga.Muamua o le saogalemu o le upega tafailagi.Matou te iloa na pa'ū le tau o le pancake Bunny ona o se osofaʻiga tele.Matou te iloa o le faʻaitiitia o le tau o aseta faʻapipiʻi i le vaitaimi o le tautoga e le o se mea, ona o le faʻatauina o faʻatauga o loʻo lokaina e ala i faʻailoga, o lea pe a pa'ū le maketi, E le mafai e le tele o tagata teu tupe ona toe faʻafoʻi tupe.E le gata i lea, o konekarate atamai e mafai ona i ai ni faʻalavelave, o lea e sili atu ona latou faʻalavelave i osofaʻiga ma le taufaasese.

 


Taimi meli: Apr-01-2022