O le US CPI na siitia i le 8.2% ia Setema, teisi maualuga nai lo le mea na faʻamoemoeina

Na faʻasalalau e le US Department of Labor le faʻamaumauga o tau o tagata faʻatau (CPI) mo Setema i le afiafi o le 13th: o le faʻatupulaia o le tausaga faʻaletausaga na oʻo atu i le 8.2%, e sili atu le maualuga nai lo le faʻamoemoega o maketi o le 8.1%;o le CPI autu (e le aofia ai tau o meaʻai ma le malosi) na faʻamauina 6.6%, na maua ai se maualuga fou i le 40 tausaga talu ai, o le tau faʻamoemoeina ma le tau muamua o le 6.50% ma le 6.30%.
q5
O fa'amaumauga a le US inflation mo Setema e le'i fa'amoemoeina ma e ono tumau pea le maualuga mo se taimi a sau, ona o le si'itia o tau o auaunaga ma oloa.Faʻatasi ai ma faʻamaumauga o galuega na tuʻuina atu i le aso 7 o le masina nei, o le lelei o le faʻatinoina o le maketi o tagata faigaluega ma le faʻaauau pea o le faʻatupulaia o totogi o tagata faigaluega e ono mafai ai e le Fed ona faʻatumauina se faiga faʻamalosi malosi, siitia tului i le 75 pasene mo le fa taimi sosoo. .
 
Bitcoin toe malosi malosi ina ua uma ona latalata atu i le $18,000
Bitcoin(BTC) fa'apuupuu luga $19,000 i le minute a'o le'i fa'asalalauina fa'amaumauga CPI anapo, ae na pa'u ifo i le sili atu i le 4% i lalo ifo i le $18,196 i totonu o le lima minute.
Ae ui i lea, ina ua uma ona tulaʻi mai le faʻatauga puʻupuʻu, na amata ona fesuiaʻi le maketi Bitcoin, ma amata ai se malosi malosi i le tusa o le 11:00 i le po anapo, e oʻo atu i le maualuga o le $ 19,509.99 i le 3:00 i le taeao o lenei (14th) aso. .Ole taimi nei ile $19,401.
Ae moEthereum(ETH), o le tau o le tupe na paʻu foi i lalo ifo o le $ 1200 ina ua uma ona tuʻuina atu faʻamatalaga, ma ua toe toso i tua i le $ 1288 i le taimi o le tusitusi.
 
O fa'ailoga fa'atauga tetele e fa a Amerika na toe fesuia'i ina ua mae'a maulu
O le maketi o oloa a Amerika na feagai foi ma se suiga tele.I le amataga, o le Dow Jones index na pa'ū toetoe lava 550 points i le amataga, ae na iu i luga o le 827 points, faatasi ai ma le maualuga ma le maualalo o faʻasalalauga e sili atu i le 1,500 points, ma faʻamauina ai se faʻamaumauga e le masani ai i le talafaasolopito.O le S&P 500 na tapunia foʻi le 2.6%, faʻaiʻu ai le ono aso lanu uliuli.
1) Na si'itia le Dow ile 827.87 points (2.83%) e fa'ai'u ile 30,038.72.
2) O le Nasdaq na siitia 232.05 points (2.23%) e faʻauʻu ile 10,649.15.
3) Na siitia le S&P 500 i le 92.88 points (2.6%) e fa'ai'u i le 3,669.91.
4) O le Philadelphia Semiconductor Index na oso i le 64.6 points (2.94%) e faʻaiʻu i le 2,263.2.
 
 
Biden: O le tauina o le tamaoaiga o le lalolagi o laʻu faamuamua sili lea
Ina ua maeʻa ona tuʻuina atu faʻamaumauga a le CPI, na tuʻuina atu foi e le White House se faʻamatalaga a le peresetene mulimuli ane, fai mai e sili atu le Iunaite Setete i luga o soʻo se tamaoaiga i le feagai ai ma le luʻitau o le tau o le tamaoaiga, ae manaʻomia le faia o nisi auala e vave faʻatonutonu ai le tau o le tamaoaiga.
“E ui o lo’o i ai se tulaga alualu i luma i le taofiofia o si’itaga o tau, ae o le tau o le tau o lo o i ai i le averesi o le 2 pasene i le tolu masina talu ai, mai le 11 pasene i le kuata talu ai.Ae e oo lava i lenei faʻaleleia, o loʻo i ai pea le maualuga o tau o loʻo i ai nei, ma o le tetee atu i le tau o le tamaoaiga o le lalolagi o loʻo aʻafia ai le US ma atunuu i le lalolagi atoa o laʻu faʻamuamua sili.
q6
Ua fuafuaina e le maketi o le avanoa o le 75 faʻavae fua faʻatatau ia Novema e sili atu i le 97%
O le faʻatinoga o le CPI na sili atu le maualuga nai lo le mea na faʻamoemoeina, faʻamalosia le faʻamoemoe o le maketi o le Fed o le a faʻaauau pea ona siitia tului i le 75 faʻavae.Ole fa'alavelave ole 75 fa'avae fua fa'atatau o lo'o i ai nei e tusa ma le 97.8 pasene, e tusa ai ma le CME's Fed Watch Tool;o le faigata o le sili atu le malosi o le 100 fa'avae si'itia si'itia i le 2.2 pasene.
q7
E le o mautinoa foi e faalapotopotoga tau tupe le tulaga o le tau o le tamaoaiga o loo iai nei.Latou te talitonu o le ki i le faʻafitauli o loʻo i ai nei e le o le aofaʻi o le faʻatupulaia o tau, ae o le tau o le tau ua ulu atu i totonu o le auʻaunaga tautua ma le maketi o fale.O Jim Caron, Morgan Stanley Investment Management, na ia taʻu atu i le Televise Bloomberg: “E matua leaga lava…Ou te manatu o le a amata ona faifai malie le tuputupu aʻe o tau, ma i nisi o vaega ua uma ona tupu.Ae o le fa’afitauli o lo’o ua i ai nei, o le tau o le tau ua alu ese mai oloa ma auaunaga.”
Na tali mai le faatonu sinia Bloomberg Chris Antsey: “Mo Democrats, o se mala lea.O le asō o le lipoti mulimuli a le CPI aʻo leʻi faia le palota o le ogatotonu o Novema 8.I le taimi nei o loʻo matou feagai ma le sili ona leaga o le tau o le tau i le fa tausaga.


Taimi meli: Oke-31-2022