O le SEC ma le CFTC o loʻo faʻatalanoaina se faʻamaumauga o le galulue faʻatasi i luga o tulafono faatonutonu cryptocurrency

O le US Securities and Exchange Commission (SEC) Taitaifono Gary Gensler na faaalia i se faatalanoaga faapitoa ma le Financial Times i le aso 24 o loo ia talanoaina se maliega aloaia ma ana paaga i le US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) e faamautu ai le cryptocurrencies Transactions ua lava puipuiga. ma le manino.

1

O le SEC ma le CFTC e masani ona gauai atu i tulaga eseese o le maketi tau tupe, ma e itiiti le galulue faatasi.O le SEC e masani lava ona faʻatonutonuina faʻamalumaluga, ma o le CFTC e masani ona faʻatonutonuina mea e maua mai ai, ae o le crypto tupe e mafai ona faʻaogaina nei maketi e lua.O se taunuuga, Gensler, o le sa avea ma taitaifono o le CFTC mai le 2009 i le 2013, na ia faaalia o loo ia sailia se "Memorandum of Understanding (MoU)" ma le CFTC.

O le SEC o loʻo i ai le puleʻaga i luga o faʻasalalauga o loʻo lisiina ai tupe faʻapitoa e taʻua o securities.Afai o se cryptocurrency e fai ma sui o se oloa o loʻo lisiina i luga o le SEC-regulated platform, o le SEC, le pule faʻamalumaluga, o le a logoina le CFTC o lenei faʻamatalaga, o le tala lea a Gensler.

E tusa ai ma le maliliega o loʻo talanoaina, Gensler faʻailoa mai: O loʻo ou talanoa e uiga i se tusi faʻamatalaga mo fefaʻatauaiga e puipuia ai fefaʻatauaiga uma, e tusa lava po o le a le ituaiga fefaʻatauaʻiga, pe o se faʻailoga faʻamaonia-security Token Trading, Security Token-Commodity Token Trading, Oloa Token-Oloa Token Fefaatauaiga.Le puipuia o le aufaipisinisi mai faiga taufaasese, faʻagasolo i luma, faʻaogaina, ma faʻaleleia le manino o tusi o poloaiga.

Gensler ua valaau mo nisi tulafono faatonutonu o cryptocurrencies ma ua uunaia talanoaga i luga o tulaga tau fefaatauaiga e tatau ona faamauina i le SEC.E talitonu o ia o le mauaina o le faʻamaoni o maketi e ala i le fatuina o fefaʻatauaʻiga o tusi taʻaloga o le a fesoasoani tele i tagata lautele, ma afai o le pisinisi cryptocurrency e faia soʻo se alualu i luma, o lenei gaioiga o le a fausia ai se faʻalagolago sili atu i le maketi.

E taumafai le CFTC e faalautele le pulega

Ae ui i lea, i le taimi lava lea e tasi, US Senators Kirsten Gillibrand ma Cynthia Lummis na faʻaofiina se pili faʻapitoa i le amataga o Iuni e aofia ai se faʻavae tulafono faatonutonu cryptocurrency e taumafai e faʻalautele le puleaga a le CFTC i luga o le manatu o le tele o aseta numera e tutusa Oloa, ae le o faamalumaluga. 

O Rostin Behnam, o le na avea ma taitaifono o le CFTC ia Ianuari, na ia taʻu muamua i le Financial Times e mafai ona i ai le selau, pe a le o le faitau afe o cryptocurrencies, e aofia ai le bitcoin ma le ethereum, o le a agavaa e avea ma oloa, ma finau e faapea o le faatonutonuina o le maketi o le cryptocurrency o se natura. filifiliga mo le lala sooupu, ia maitauina e i ai lava se sootaga masani i le va o mea e maua mai ma le maketi maketi.

Na mumusu Benin ma Gensler e fa'ailoa mai pe o le fa'alauteleina o le pulega fa'a-faamasinoga a le CFTC i luga o tupe o le a mafua ai fete'ena'iga ma le SEC.Ae ui i lea, na faailoa mai e Benin e faapea o le pasiaina o tulafono o le a faamanino ai po o fea faailoga e aofia ai oloa ma po o fea le tele o le alualu i luma ua faia i luga o le maʻaleʻale ma le faigata o faʻamatalaga o faʻamaufaʻailoga faʻamautu.

E lei faaalia e Gensler se faamatalaga e uiga i le tulafono taufaaofi, lea o loo taumafai e faalautele le pulega a le CFTC, e ui na ia lapataia ina ua uma ona tuuina atu le pili e faapea o le gaioiga e ono aafia ai le faatonutonuina o maketi tetele tetele, ae le o le faaleagaina o le $100 trillion maketi tetele.Faiga puipuia o lo'o i ai nei, fa'ailoa mai i le 90 tausaga ua tuana'i, o lenei pulega fa'atonutonu sa matua aoga tele i le aufaipisinisi ma le fa'atupulaia o le tamaoaiga.

Fa'atasi ai ma le fa'aleleia atili o le va'aiga o maketi, o le a fa'alauiloa fo'i e le alamanuia tupe fa'atekinolosi ni atina'e fou.E mafai foi e le aufaipisinisi e fiafia i lenei mea ona mafaufau e ulufale i lenei maketi e ala i le teu faafaigaluegainamasini mining asic.I le taimi nei, o le tau omasini mining asico loʻo i se tulaga maualalo faʻasolopito, o se taimi lelei e ulufale ai i le maketi.


Taimi meli: Aukuso-29-2022