O le tau maketi o le USDT ua fa'amama i le sili atu i le 15.6 piliona US tala!USDC na lagolagoina le tulaga ma faʻafouina e oʻo atu i le $ 55.9 piliona

Ina ua maeʻa le paʻu o le LUNA ia Me, o le maketi atoa o le cryptocurrency na amataina se faasologa o faʻalavelave.BTC talu ai nei na pa'ū i lalo o le vai autu o le 20,000 US tala.Faatasi ai ma ia suiga tetele, tusa lava pe sili atu ma le lua tausaga, o le tau o maketi na toetoe lava a faʻaalia le faʻasolosolo malie.O le taitai stablecoin USDT na amata foi ona paʻu.

7

E tusa ai ma faʻamatalaga CoinMarketCap, o le tau maketi o le USDT ua siitia mai le maualuga o le US $ 83.17 piliona i le amataga o Me.I le tusa ma le 40 aso, o le tau maketi o le USDT ua mou ese atu i le sili atu i le US $ 15.6 piliona, ma ua taʻua nei i le tusa ma le US $ 67.4 piliona, o se faamaumauga maualuga talu mai Setema 2021. tulaga maualalo.

Faʻaaliga: I Iuni 2020, o le tau maketi o le USDT e tusa ma le 9 piliona US tala, lea na faʻateleina e sili atu i le 9 taimi mai le maualuga o le talafaasolopito ia Me i lenei tausaga.

Ua leiloa le faatuatua i stablecoins?Tether: Matou te le pei o Terra

E tusa ai ma mafuaʻaga o le vave faʻaitiitia o le tau o maketi o le USDT, ua faʻamasinoina e le au suʻesuʻe e faʻaopopo i le US Federal Reserve (Fed) faʻavavevave faiga faʻamalosia tupe, lea na taʻitaʻia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le maketi o tupe faavae, na faʻafesuiai e le aufaipisinisi aseta mo. inisiua i tinoitupe USD;UST i le po O le faʻalavelave ua matua faʻaitiitia ai le talitonuina o tagata faʻaoga i stablecoins, ma popolega ina neʻi paʻu le USDT ona o le tamoe o se tasi lea o mafuaʻaga autu.

I le tali atu i lenei tulaga, atonu e le manaʻo le pule faʻapitoa a Tether i le vave paʻu o le tau o maketi e mafua ai le popole o le aufaipisinisi i le afiafi o ananafi (20), tweeting: "Mo se faʻamatalaga: Ona o le toe faʻaolaina ua mavae, ua faʻaumatia e Tether faailoga i le faleteuoloa..O faʻailoga i totonu o le faleteuoloa e le o manatu e tuʻuina atu, e masani ona susunuina.O lo'o mu nei: – 6.6B ile TRC20 – 4.5B ile ERC20.”

Na tuʻuina atu foʻi e le au ofisa Tether se pepa i le faaiuga o Me: USDT ma Terra e matua ese lava i le mamanu, masini ma faʻamaoniga.Terra o se tupe siliva mautu algorithmic, lagolagoina e cryptocurrencies pei ole LUNA;e fa'atatau, o USDT ta'itasi e lagolagoina e fa'amautu atoatoa.Pe a le tutusa le USDT tau i luga o le fesuiaiga ma le 1 USD, e mafai ona naʻo le faʻaalia o le fiafia o le tagata faʻaoga i le suavai.Ole mana'oga e sili atu ile tusi ole oka ole fesuiaiga e le fa'apea ole USDT ole fa'amavae.

8

Na faamamafa e Tether e lava lona faamalumaluga mo le togiolaina o le USDT, lea e mafai ona faamalieina ai manaoga o tagata faaaoga, ma fai mai ua faamanuiaina Tether i le suega o le atuatuvale i le feagai ai ma le togiolaina o le $10 piliona i se taimi puupuu, e faamaonia ai lo latou malosi.

“O nisi o le au faitio ua taumafai e fautua mai o le faagasologa a Tether o le $10 piliona i le togiola o se faailoga lea o le vaivai, ae o loo faaalia moni ai e mafai e Tether ona toe faatauina mai le sili atu i le 10% o talosaga mataʻina USD i se mataupu o aso.E tau leai se faletupe i le lalolagi Mafai ona fa'agasolo talosaga tala'i mo le 10% o a latou aseta i le taimi lava e tasi, se'i vagana ai aso.”

I le lipoti lata mai a Tether, e sili atu i le 55% o tupe fa'aagaga a le USDT o pone a le US Treasury, ma fa'amatalaga pepa fa'apisinisi mo le itiiti ifo i le 29%.

USDC maketi maketi ua ausia se maualuga fou e faasaga i le tulaga

E taua foi le matauina o le tau o maketi o le USDC, o le lona lua-i-faatonuga o le maketi stablecoin, e le gata na le paʻu i le faʻalavelave faʻafuaseʻi o maketi, ae na oʻo atu i se faʻamaumauga maualuga e faasaga i le tulaga, o loʻo oʻo nei i le $ 55,9 piliona.

Ae pe aisea e filifili ai le au teu tupe e toe totogi le USDT nai lo le USDC?Jun Yu, le faʻavae o le ANT Capital, talu ai nei na faʻaalia ai e fesoʻotaʻi ma le eseesega i le faʻaagaga o aseta a kamupani e lua ma le lipoti manino: e mafua ona o le aofaʻi o tinoitupe i aseta faʻaagaga USDC e maualuga i le 60 %, ma o le lipoti su'etusi e tu'uina atu fa'atasi i le masina, a'o le lipoti a le su'etusi a le USDT e na'o le ta'i kuata.

Ae o le aotelega, fai mai Jun Yu o le USDT e masani lava ona saogalemu, e ui lava o loʻo i ai pea nisi tulaga lamatia;ma o le aseta tupe mautu sili ona saogalemu o le USDC.

Ose mea lelei lea mo cryptocurrencies.E le gata i lea, o le tau maketi lata mai o cryptocurrencies ma le tau maketi omasini elio lo'o i tulaga maualalo fa'asolopito.E mafai ona mafaufau le aufaipisinisi fiafia e ulufale lemu i le maketi.


Taimi meli: Aukuso-12-2022