Si'itia fua faatatau Fed o le 75 fa'avae e tusa ai ma fa'amoemoega!Bitcoin si'itia 13% i le lata i le $23,000

O le US Federal Reserve (Fed) na faasilasilaina se siʻitaga o tului e 75 faʻavae i le 2 i le taeao o Beijing i aso nei (16), ma o le tului faʻataʻitaʻi na siitia i le 1.5% i le 1.75%, o le siʻitaga sili ona tele talu mai le 1994, ma le maualuga o le tului na maualuga atu nai lo le 2020 Mati tulaga muamua-coronavirus ia Mati e taofia ai le maualuga o le tau.

pito i lalo2

Na saunoa le Taitaifono Fed Powell (Powell) i le fonotaga a le au tusitala i le maea ai o le fonotaga: O le tau o le tau na tupu faafuasei ina ua maeʻa le fonotaga o Me.I le avea ai o se tali sili atu ona malosi, na filifili ai le Fed e faʻateleina le faʻatupuina o tului, lea o le a fesoasoani e faʻamautinoa ai le tumau pea o faʻamoemoega o tau i taimi uumi ma o le Fed o le a Suʻe faʻamaoniga malosi o le pa'ū o le tau i masina a sau;i le taimi nei, fai mai Powell o le isi fonotaga e foliga mai o le 50 po o le 75 faavae siʻitia: 2 pe 3 iata e sili atu i le isi fonotaga mai le vaʻaiga i aso nei, e faʻamoemoe o le faʻaauau pea o le siʻitia o tau o le a talafeagai, ae o le saoasaoa moni o le suiga o le a faʻalagolago i luga. fa'amaumauga o lumana'i ma le suiga o le va'aiga tau tamaoaiga.

Ae na ia toe faʻamautinoa foi i le maketi o tupe maua 3-yard e le o se tulaga masani i lenei taimi.Fai mai Powell o loʻo faʻaalu e tagata faʻatau, ma aʻo latou vaʻaia le faʻagesegese o le tamaoaiga (o le faʻataʻitaʻiga o le tamaoaiga o Amerika mo lenei tausaga ua pa'ū i le naʻo le 1.7 pasene mai le 2.8 pasene ia Mati), o loʻo faʻatupulaia pea i se tulaga maloloina.Sa tumau pea le mautinoa o le au fai tulafono e uiga i le vaaiga mo le tamaoaiga o Amerika.

“O le tulaga lautele o le tamaoaiga na paʻu teisi i le kuata muamua ae foliga mai na faʻatupulaia talu mai lena taimi.Ua malosi le tuputupu aʻe o galuega i masina talu ai nei ma o loʻo tumau pea le maualalo o le leai o se galuega… O loʻo tumau pea le maualuga o le tau, e atagia ai le tuʻufaʻatasia o le siama, maualuga tau o le malosi, ma le lautele o sapalai ma manaoga le paleni.

O maketi o loʻo faʻatau i le 77.8 pasene avanoa o le 75 faʻavae fua faʻatatau i le fonotaga o Iulai ma le 22.2 pasene avanoa o le 50 faʻavae fua faʻatatau, e tusa ai ma le CME's FedWatchTool data.

O fa'ailoga fa'atauga tetele a Amerika na tapunia fa'atasi i luga

Na toe siitia maualuga e le Fed tului, e tusa ai ma taumatematega maketi mo vaiaso.E foliga mai e manatu le aufaipisinisi ua faʻaalia e Powell se uiga ogaoga e feagai ai ma le faʻatupulaia o tau.O fa'atauga a Amerika na fesuisuiai maualuga, ma o fa'amaumauga tetele e tolu na fa'amauina a latou fa'atinoga sili i le tasi aso talu mai Iuni 2.

Ole Dow Jones Industrial Average na siitia ile 303.7 points, poʻo le 1 pasene, ile 30,668.53.

O le Nasdaq na siitia 270.81 points, poo le 2.5%, i le 11,099.16.

O le S&P 500 na maua le 54.51 points, poʻo le 1.46%, i le 3,789.99.

Ole Philadelphia Semiconductor Index na siitia ile 47.7 points, poʻo le 1.77%, ile 2,737.5.

Bitcoin si'itia 13% i latalata $23,000

E tusa ai ma le maketi o le cryptocurrency, ua afaina foi Bitcoin.Ina ua pa'i atu i le US$20,250 aupito maualalo i le vaeluaga o le po i le aso (16th) ma latalata i le US$20,000 fa'ailoga, na amata ai le malosi malosi ina ua fa'aalia le i'uga o le si'itaga o tului i le 02:00.Na latalata i le $23,000 na muamua atu ma ua toeititi lava 13 pasene i le ono itula, i le $22,702.

Na toe faʻaleleia foi Ethereum ina ua latalata i le $ 1,000 mo sina taimi, ma siitia i le $ 1,246 i le taimi o le tusitusi, o se siʻitia e oʻo atu i le 20% i le ono itula talu ai.

O le si'itia o le tului tala Amerika e ono mafua ai ona fa'aauau pea le fa'afetaia o le tala Amerika e fa'atatau i isi tupe, ma i le si'osi'omaga o lo'o iai nei.masini elitau o lo'o i se ala, fa'afaigaluega i totonumasini elis fa'atasi ai ma nisi aseta e le o ni tala e ono avea ma se tasi o auala e fa'asaoina ai le tau mai le maketi.


Taimi meli: Aukuso-01-2022