Fed Taitaifono: Fa'aauauina tului siitaga e talafeagai, Bitcoin maketi volatility e le o aafia ai le tamaoaiga macro

Na auai le taitaifono a le US Federal Reserve (Fed) Jerome Powell (Jerome Powell) i le fofogaina o le Komiti o Tupe a le Senate i le afiafi ananafi (22) e molimau ai i le lipoti o faiga faavae tau tupe faaletausaga."Bloomberg" na lipotia mai e faapea o Powell na faaalia i le fonotaga le naunautaiga a le Fed e siitia le tului ia lava e vaai ai i le tau o le tau e sili ona manaia, ma na ia fai mai i lana saunoaga amata: O le au ofisa Fed o loʻo faʻamoemoe o le faʻaauau pea o tului o le a talafeagai e faʻamama ai le 40 O le tau sili ona vevela. i tausaga.

sted (3)

“Ua manino lava le si’itia fa’afuase’i o le tau o tupe i le tausaga ua tuana’i, ma e ono iai fo’i nisi fa’ate’ia o le a o’o mai.E tatau la ona tatou fetuutuuna'i ma fa'amatalaga o lo'o o'o mai ma le suiga o va'aiga.Ole saoasaoa ole si'itaga ole lumana'i ole a fa'alagolago ile Pe (ma le vave) amata ona pa'u le tau o le tau, e le mafai ona toilalo la tatou misiona ma e tatau ona toe fa'afo'i le tau i le 2%.So'o se si'itaga o tau e le fa'asalaina pe a fa'amaonia e tatau.(100BP e aofia ai)”

Na faasilasila mai e le Federal Reserve (Fed) i le aso 16 o le a siitia le tului i le 3 iata i le taimi, ma o le fua faatatau o le tului na siitia i le 1.5% i le 1.75%, o le siitaga sili lea talu mai le 1994. Ina ua uma le fonotaga, na fai mai o le o le isi fonotaga e sili atu ona si'itia i le 50 pe 75%.faavae faavae.Peitai e lei ta‘ua tuusa‘o mai le fua o le siitaga i le lumanai i le fofogaina o le Aso Lulu.

O le tulaueleele malu e matua faigata lava, o le pa'u o se avanoa

O le tautoga a Powell na faaosofia ai popolega malosi e faapea o le gaioiga e mafai ona faʻaumatia ai le tamaoaiga i le paʻu.I le fonotaga ananafi, na ia toe ta’ua ai lona manatu e matua malosi lava le tamaoaiga o Amerika ma e mafai fo’i ona taulimaina lelei le fa’amalosia o tupe.

Na ia faʻamatalaina e le o taumafai le Fed e faʻaoso, e le o manatu foi e tatau ona tatou faʻaosoina se paʻu.E ui e le o manatu o ia o le maualuga o le tamaoaiga i le taimi nei, na ia faʻaalia e mautinoa lava o loʻo i ai se avanoa, ma maitauina o mea na tutupu talu ai nei ua faigata ai i le Fed ona faʻaititia le tau o tupe aʻo tumau pea le malosi o le maketi o tagata faigaluega.

“O se tulaueleele malu o la matou sini ma o le a matua faigata lava.O mea na tutupu i nai masina ua tuanaʻi ua atili ai ona faigata lenei mea, mafaufau i le taua ma tau o oloa ma isi faʻafitauli i filifili sapalai.

E tusa ai ma le "Reuters", o le Fed e le mautonu, ma na saunoa ai le Peresetene o le Faletupe a le Federal Reserve a Chicago Charles Evans (Charles Evans) i se lauga i le aso lava lea e tasi o ia o loʻo ogatasi ma le manatu autu a le Fed o le faʻaauau pea ona siitia vave tului e tau ai. maualuga tau o tupe.Ma fa'ailoa mai e tele a'afiaga fa'aletonu.

“Afai e suia le si’osi’omaga o le tamaoaiga, e tatau ona tatou mataala pea ma sauni e fetu’una’i le tulaga o tatou faiga faavae,” o lana faaaliga lea."O le toe faaleleia i le itu sapalai filifili e ono tuai nai lo le mea na faʻamoemoeina, pe o le taua a Rusia-Iukureini ma le loka a Saina COVID-19 e mafai ona faʻaititia ai tau," o lana tala lea.Tele omiga.Ou te fa'amoemoe o le a mana'omia nisi si'itaga i masina a sau e toe fa'afo'i ai le tau o le tau i le 2% averesi tau tau.O le toʻatele o sui o le komiti faʻatulagaina o fua faatatau a le Fed e talitonu e manaʻomia le siitia o tau i le itiiti ifo i le 3.25 i le faaiuga o le tausaga% -3.5%, siitia i le 3.8% i le tausaga a sau, o laʻu vaai e tutusa lava.

Na ia faʻailoa i le au tusitala ina ua maeʻa le fonotaga e faʻapea, seʻi vagana ua faʻaleleia faʻamaumauga o le tau o le tau, e mafai ona ia lagolagoina se isi siʻitia maualuga tolu-ata i le masina o Iulai, fai mai o le faʻamuamua a le Fed o le faʻamalieina o tau.

E le gata i lea, i le tali atu i le suiga tele i le maketi o le cryptocurrency i aso talu ai nei, na taʻu atu ai e Powell i le Konekeresi o loʻo vaʻavaʻai totoʻa e le au ofisa Fed le maketi o le cryptocurrency, aʻo faʻaopoopoina e leʻi vaʻaia e le Fed se aafiaga tele o le tamaoaiga i le taimi nei, ae na ia faamamafaina. E manaʻomia e le vaʻaia o le cryptocurrency ni tulafono faatonutonu sili atu.

“Ae ou te manatu o lenei vaega fou fou e manaʻomia se faʻatonuga sili atu.Po o fea lava e tupu ai le gaioiga lava lea e tasi, e tatau ona i ai le tulafono faatonutonu tutusa, e le o le tulaga lea i le taimi nei ona o le tele o oloa tau tupe numera o loʻo i nisi o auala E tutusa lelei ma oloa o loʻo i ai i totonu o le faletupe, poʻo maketi tetele, ae e ese le faʻatonutonuina.E tatau la ona tatou faia lena mea.”

Na taʻua e Powell i ofisa o le fono e faapea o le le mautonu o tulafono faatonutonu o se tasi lea o luitau sili o loʻo feagai ma le pisinisi cryptocurrency i le taimi nei.O le US Securities and Exchange Commission (SEC) o loʻo i ai le faʻamasinoga i luga o securities, ma le Commodity Futures Trading Commission (SEC) o loʻo i ai le pule i luga o oloa.“O ai moni e iai le pule i lenei mea?E tatau ona i ai se tala a le Fed i le auala e taulimaina ai e le Fed-regulated banks aseta crypto i luga oa latou paleni pepa.

E tusa ai ma le mataupu vevela talu ai nei o tulafono faatonutonu stablecoin, na faʻatusatusa e Powell stablecoins i tupe o maketi tupe, ma e talitonu o ia e le o iai lava se fuafuaga faʻatonutonu talafeagai a stablecoins.Ae na ia patipatia foi le poto o le tele o sui o le Konekeresi e tuuina atu se faiga fou e faatonutonu ai stablecoins ma aseta numera.

E le gata i lea, e tusa ai ma le Coindesk, na fautuaina talu ai nei e le SEC i ana faʻatonuga o faʻamatalaga mo kamupani lisiina e manaʻomia e kamupani tausi oloa o loʻo umia aseta numera a tagata faʻatau ona faʻaogaina nei aseta e pei o le paleni a le kamupani.Na faʻaalia foi e Powell i le fonotaga ananafi o loʻo iloiloina e le Fed le tulaga o le SEC i luga o le puipuiga o aseta numera.

O le faʻateleina o tulafono faatonutonu a le malo o se mea lelei foi mo cryptocurrencies, faʻatagaina cryptocurrencies e ulufale atu i se siʻosiʻomaga sili atu ona tausisia ma maloloina.E mafai ona sili atu le puipuia o aia tatau ma mea e fiafia i ai i luga ma lalo alamanuia o cryptocurrencies e pei otagata mainama tagata e teu tupe fa'akomepiuta.


Taimi meli: Aukuso-21-2022