Faletupe Tutotonu a Europa: Bitcoin ma isi tupe PoW e tatau ona noatia i se lafoga carbon i luga o fefaʻatauaiga, a leai e tatau ona faʻasaina le mining

Na lomia e le Faletupe Tutotonu a Europa se lipoti i luga o le poloka poloka o Faamaoniga o Galuega (PoW) ananafi (13), faitioina malosi Bitcoin ma isi tupe PoW e fesootai.

O le lipoti o loʻo faʻatusatusaina le faiga faʻamaonia o le PoW o loʻo i ai nei i se taʻavale penisini, ma le Faʻamaoniga o le Stake (PoS) i se taavale eletise, ma fai mai o le a faasaoina e le PoS le 99% o le malosi faʻatusatusa i le PoW.

Fai mai le lipoti o le tulaga o le carbon footprint o Bitcoin ma Ethereum o loʻo i ai nei e mafai ona faʻaleagaina le kasa oona o le tele o atunuu Euro.E ui lava o le a le pine ae ulufale Ethereum i le tulaga o le PoS, ma le manatu e le mafai e Bitcoin ona tuʻuina atu le PoW, o lea o le lipoti na fai mai e le mafai e le pulega o le EU ona faia se mea pe lafoai le tulaga.

A aunoa ma le faʻatonutonuina o Bitcoin, e le mafai e le EU ona faʻatinoina lelei lana fuafuaga e faʻatapulaʻa le aofaʻi o le faʻasaina o taavale afi suauʻu i le 2035.

Lafoga carbon i luga o fefaʻatauaiga poʻo tagata e umia, faʻasaina tuusaʻo i le mining, ma isi mea uma e mafai, o le tala lea a le ECB, ma o le faʻamoemoe o ia gaioiga o le faʻatagaina lea o tupe PoS lanu meamata e faʻaumatia ma aveese le PoW e ala i le faʻamaopoopoina ma le faʻapolokiki ituaiga o cryptocurrency.

Na fautua mai foi le lipoti o le 2025 e mafai ona avea ma aso faʻatatau mo faiga faʻavae faʻasalaga i luga o aseta crypto e pei o le PoW.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o le lipoti o loʻo faʻatusalia naʻo le tulaga o le vaega suʻesuʻe a le European Central Bank, ma e naʻo le taumatematega i le natura, ma e le o aofia ai manatu o le au fai tulafono ma isi tagata.

Fa'atasi ai ma le fa'aleleia atili o le va'aiga o maketi, o le a fa'alauiloa fo'i e le alamanuia tupe fa'atekinolosi ni atina'e fou.E mafai foi e le aufaipisinisi e fiafia i lenei mea ona mafaufau e ulufale i lenei maketi e ala i le teu faafaigaluegainamasini mining asic.I le taimi nei, o le tau omasini mining asico loʻo i se tulaga maualalo faʻasolopito, o se taimi lelei e ulufale ai i le maketi.


Taimi meli: Sep-02-2022